Over mij

Geboren in Amsterdam. Na vijfentwintig werkzaam te zijn geweest in consultancy, financiële sector en ICT, een radicale switch gemaakt na voettocht naar Santiago de Compestella in 2002.

Ik besteed al ongeveer twintig jaar een aanzienlijk deel van mijn tijd als vrijwilliger. Actief (geweest) als buddy, vrijwilliger begeleider tijdens vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking, gelukslessen voor kinderen, fonds voor kwetsbare ouderen, jongerencoach, begeleider vluchtingen, lid bestuur vereniging Arts & Leefstijl e.a.

Zie mijzelf als ‘zondagskind’. Veel gekregen en ontvangen en zag dit vrijwilligerswerk in eerste instantie als ‘teruggeven’ niet realiserend dat je het vervolgens weer zelf in tienvoud terugkrijgt in waardering en bevrediging.

Ongeveer 20 jaar geleden begonnen om niet alleen van hart-tot-hart actief te zijn in de zorg en het maatschappelijk speelveld maar ook mijn hoofd te gebruiken. Zo gerold in het vak van toezichthouder en commissaris in vooral de zorg.

Henk van der Stelt

Ben gefascineerd door de versnelling en convergentie van allerlei ontwikkelingen zoals AI, big data, robotics, sensoren, mobiel internet, genomics, nanaotechnologie, sociale media en informatiesystemen. Ik voorzie bijna grenzeloze ontwikkelingen. Vaak moet ik dan denken hoe ik als puber gebiologeerd naar Star Trek keek en zag hoe doctor Leonard McCoy met zijn portable tricorder een patiënt scande om die vervolgens op miraculeuze wijze te genezen. Zo ver zijn we nu nog niet, maar we bewegen absoluut die kant op.

Mijn fascinatie voor het onderwerp ICT/innovatie/data in de zorg is verder gevoed door het volgen van de mastersopleiding Data Science Business & Governance in Tilburg en als deelnemer aan de Health Innovation School (HIS).

Als professioneel lid van een groot aantal Raden van Toezicht van zorginstellingen vervul ik naast de financiële portefeuille veelal ook de digi-portefeuille (ICT, AI, big data en innovatie). Daarnaast breng ik naast mijn kennis ook mijn 40 jaar werk- en levenservaring met veel plezier en passie in.

Mijn drive is al mijn hele leven om voortdurend te blijven leren en ontdekken.

Mijn vrienden beschrijven mij als een sociale bourgondische levensgenieter. Ik houd van koken, dingen ondernemen met anderen en ben gadgetliefhebber en apple-fan. Lees graag en veel over de dingen die mij interesseren. Maar kan ook uitstekend niets doen en ‘zijn’.